– Grådighet kan bremse det grønne skiftet

Han leder Wilhelmsen-gruppen i femte generasjon. Som forgjengerne må konsernsjef Thomas Wilhelmsen bygge nytt uten å glemme verdiene som ligger i bunnen.  

Portrettintervju med Thomas Wilhelmsen
Kenneth Walland ble ansatt i Østensjø i 1994 og var daglig leder der fra 2016. Siden etableringen av Edda Wind i 2021 har han vært daglig leder i selskapet som utelukkende fokuserer på offshore vind segmentet. Foto: Håvard Solerød 

– Offshoreerfaring ga oss en rolle i det grønne skiftet

Kenneth Walland og kollegene i Edda Wind passerte det første nåløyet i 2015I 2023 setter de fem nye servicefartøy for havvindparker i operasjon.  

Portrettintervju med Kenneth Walland
alt="Portrett av Johanne Koll-Hansen Bø i Altera Infrastructure"

– CO2-frakt blir like stort som dagens oljetransport på sjøen

Johanne samler trådene i arbeidet med infrastruktur for karbonfangst i Europa. Alt skal skje på en gang. Likevel slår hun av mobilen en uke i februar for å gå over Hardangervidda.  

Johanne Koll-Hansen Bø om karbonfangst og CO2-shipping

– Vi står midt i et generasjonsskifte

Både skipene og menneskene som jobber med dem går gjennom store endringer. Synnøve Seglem håper den 127 år gamle innovasjonsånden i Knutsen Group lever videre i mange år til.

Portrettintervju med Synnøve Seglem
alt="Edvin Endresen leder Solvang ASA i Stavanger. Foto: Håvard Solerød "

– Vi må ha flere løsninger for å nå målet

Rederiet Solvang ASA har halvert utslippene på skipene sine over 20 år og forbereder CO2-fangst. Fremskrittene mot nullutslippsvisjonen gjøres hovedsakelig med fossile drivstoff. Miljøarbeidet ga rederiet finaleplass i konkurransen om å bli årets bedrift i Rogaland i fjor.    

Portrettintervju med Edvin Endresen