– Jeg tenker mye på neste generasjonsskifte

23 år gammel sto han igjen som enearving av selskapet etter dramatiske hendelser i familien. 13 år etterpå planlegger Knut Nicolai Tønnevold Ugland (36) for neste generasjon i Grimstad. Fjøsdrift og lidenskap for byens fotballag vil han ha med i lasten.

Portrettintervju med Knut Ugland
alt="Kjell Olav Haugland, administrerende direktør i Bergen Tankers avbildet i en trapp. "

Ikke bare ett svar på energispørsmålet

Få lever så tett på drivstoffdiskusjonen som Bergen Tankers. Og fra kaia på Kleppestø utenfor Bergen pekes blant annet på en kjent løsning; LNG.

Bli bedre kjent med Bergen Tankers

– En mulighet som kommer bare én gang hvert hundrede år

Dagen etter at en større avtale er i boks setter lederen i Altera Infrastructure seg tilbake i stolen og sender takknemlige tanker til kolleger og bestemoren sin. Så retter hun blikket fremover. 

Portrettintervju med Ingvild Sæther
alt="Dåp av Norwind Gale  på Skansekaia i Ålesund"

Fornybart ble muligheten for nytt rederi

Norwind Offshore er et pur ungt rederi med dype røtter og lange tradisjoner. De spisser seg mot havvind med nyeskreddersydde skip. 12. juni ble det første av fire nybygg døpt. 

Bli bedre kjent med Norwind Offshore

– Grådighet kan bremse det grønne skiftet

Han leder Wilhelmsen-gruppen i femte generasjon. Som forgjengerne må konsernsjef Thomas Wilhelmsen bygge nytt uten å glemme verdiene som ligger i bunnen.  

Portrettintervju med Thomas Wilhelmsen
Kenneth Walland ble ansatt i Østensjø i 1994 og var daglig leder der fra 2016. Siden etableringen av Edda Wind i 2021 har han vært daglig leder i selskapet som utelukkende fokuserer på offshore vind segmentet. Foto: Håvard Solerød 

– Offshoreerfaring ga oss en rolle i det grønne skiftet

Kenneth Walland og kollegene i Edda Wind passerte det første nåløyet i 2015I 2023 setter de fem nye servicefartøy for havvindparker i operasjon.  

Portrettintervju med Kenneth Walland
alt="Portrett av Johanne Koll-Hansen Bø i Altera Infrastructure"

– CO2-frakt blir like stort som dagens oljetransport på sjøen

Johanne samler trådene i arbeidet med infrastruktur for karbonfangst i Europa. Alt skal skje på en gang. Likevel slår hun av mobilen en uke i februar for å gå over Hardangervidda.  

Portrettintervju med Johanne Koll-Hansen Bø

– Vi står midt i et generasjonsskifte

Både skipene og menneskene som jobber med dem går gjennom store endringer. Synnøve Seglem håper den 127 år gamle innovasjonsånden i Knutsen Group lever videre i mange år til.

Portrettintervju med Synnøve Seglem
alt="Edvin Endresen leder Solvang ASA i Stavanger. Foto: Håvard Solerød "

– Vi må ha flere løsninger for å nå målet

Rederiet Solvang ASA har halvert utslippene på skipene sine over 20 år og forbereder CO2-fangst. Fremskrittene mot nullutslippsvisjonen gjøres hovedsakelig med fossile drivstoff. Miljøarbeidet ga rederiet finaleplass i konkurransen om å bli årets bedrift i Rogaland i fjor.    

Portrettintervju med Edvin Endresen