Oppdatering•13. juni 2024
Sea1 Offshore er årets maritime lærebedrift
Hvert år deler Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse (SNMK) ut prisen «Årets Maritime Lærebedrift» til bedrifter som gjør en særlig innsats for rekruttering til sjømannsyrket.
Årets pris ble tildelt Sea1 Offshore (tidl. Siem Offshore) av fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss ombord på Christian Radich.
Gjennom Christian Radichs Windjammer-program tar Sea1 Offshore imot unge i alderen 16 - 25 år som står utenfor utdanning, opplæring eller skole, og gir dem praktisk opplæring som lettmatroser. Rederiet tar også imot kadetter fra fagskolene som ønsker å utdanne seg til styrmenn og maskinister. Totalt har selskapet over 20 aktive opplæringsstillinger
SNMK legger vekt på at rederiet bidrar til å løfte matrosyrket og at de også satser på ungdom som står utenfor arbeidslivet. De trekker fram at det er viktig for fremtiden til skipsnasjonen Norge at rederiene gjør en innsats for å tiltrekke seg lærlinger. SNMK består av representanter fra hele maritim næring.
Oppdateringer•08. november 2024
Inntil 100 millioner kroner til senter for maritim KI
Forskingsrådet lyser ut inntil 100 millionar kroner til et nasjonalt senter for kunstig intelligens (KI) for maritime aktører.
– Norsk maritim næring er i verdstoppen, og vi må raskt ta i bruk ny teknologi for å halde på vår posisjon. Et senter for kunstig intelligens i maritim sektor vil øke konkurransekraften og verdiskapingen i den maritime næringen, sier Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskingsrådet.
Senteret vil ha en total ramme på 75-100 millioner kroner og vare i fem år, med oppstart i 2025. Senteret skal vere et samarbeid mellom næringsliv, forskingsmiljøene og offentlig sektor.
Det maritime senteret for KI kommer i tillegg til KI-sentrene som allerede er lyst ut under “KI-milliarden”.
Utlysingen har søknadsfrist 12. mars 2025 og vil om kort tid være tilgjengelig på nettsidene til Forskingsrådet.
Oppdateringer•31. oktober 2024
Enighet i tarifforhandlingene for NOR-registrerte skip i utenriksfart
Norges Rederiforbund kom om morgenen 31. oktober til enighet, etter to dager med forhandlinger med Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske maskinistforbund om hovedtariffoppgjøret for ansatte på NOR-registrerte skip i utenriksfart.
- Det har vært krevende forhandlinger som involverer én arbeidsgiver- og tre arbeidstakerorganisasjoner, og jeg er fornøyd med at vi kom i havn med et resultat som alle kan stå inne for, uttaler Rederiforbundets forhandlingsdirektør Pål Tangen
For kommentarer og andre henvendelser – kontakt kommunikasjonsdirektør i Norges Rederiforbund, Christine Korme.
Oppdateringer•30. oktober 2024
Pressevakt +47 917 21 575
For henvendelser fra presse, ring: +47 917 21 575
Press enquiries: +47 917 21 575
Oppdateringer•29. oktober 2024
NOR-forhandlingene i gang
29.-30. oktober forhandler Norges Rederiforbund med Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske maskinistforbund i hovedoppgjøret for NOR-skip i utenriksfart.
Utenriksfartens Forhandlingsutvalg (UFU) gjennomfører forhandlingene på vegne av medlemmene i Norges Rederiforbund.
Det er satt av to dager til forhandlingene og partene har et uttalt mål om å komme til enighet i løpet av onsdag kveld.
Oppdateringer•25. oktober 2024
Store tildelinger fra EUs innovasjonsfond
Altera Infrastructures prosjekt Starfish, som inngår i Stella Maris-satsingen på karbonfangst og -lagring, er blitt tildelt 225 millioner euro fra EUs innovasjonsfond.
Starfish-prosjektet går ut på å transportere flytende CO₂ via spesialbygde skip direkte til et reservoar offshore.
Reach Subsea er også tildelt 14,3 millioner euro til oppskaleringen av Reach Remote-prosjektet.
Rederiforbundet gratulerer med tildelingene.