John Kerry takket norske rederier

16 norske rederier ble hedret under AMVER Awards 6. juni. USAs tidligere utenriksminister og nåværende spesialutsending for klima, John Kerry, deltok på arrangementet. 
 
 

John Kerry holder AMVER-flagget sammen med representanter fra den amerikanske ambassaden, norske rederier og den amerikanske kystvakten

Norske rederier sammen med spesialutsending Kerry og representanter fra U.S. Coast Guard

I 2022 deltok 242 norske skip i det det frivillige søk-og-rednings-nettverket AMVER. Systemet administreres av US Coast Guard og har vært i drift siden 1958. 

Deltakende skip i AMVER kan brukes som ressurs i søk-og-rednings-operasjoner og bidro i 2022 til å redde 376 liv. Et norsk skip reddet to personer i en operasjon nord for Puerto Rico.    

Takket for innsatsen 

Representanter fra 16 norske rederier var samlet til en diplomseremoni hos den amerikanske ambassaden under Nor-Shipping 6. juni. 

USAs tidligere utenriksminister John Kerry, som var i Oslo for å holde innlegg på Ocean Leadership Conference, holdt innledning og takket rederiene for lang og lojal deltakelse.

John Kerry taler til forsamlingen hos den amerikanske ambassaden

Utfordret næringen 

Kerry er USAs spesialutsending for klima og brukte anledningen til å utfordre skipsfarten til å ta både klimakrisen og omstillingsansvaret på alvor. Dugnadsånden og det moralske ansvaret man kjenner fra sjøredning kan overføres direkte til klimakampen. 

- Vi trenger et AMVER (Mutual Assistance and Rescue System) for klima, sa han. 

Som Norges Rederiforbund mener Kerry det er avgjørende at IMO klarer å styrke klimaambisjonene sine i juli.