Horten er årets maritime kommune

Teknologibyen Horten er base for flere verdensledende maritime bedrifter. Nå er kommunen også kåret til årets maritime kommune. Horten stakk av med seieren i konkurranse med Bergen, Ulsteinvik og Haugesund.

Ordfører Are Karlsen (tv) mottok prisen for Årets maritime kommune på vegne av Horten kommune. Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide delte ut prisen. 

Ordfører Are Karlsen (tv) mottok prisen for Årets maritime kommune på vegne av Horten kommune. Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide delte ut prisen. 

 I sin begrunnelse sier juryen følgende: 

-Horten er en kommune som har lange maritime røtter og tradisjoner. De siste årene har kommunene utviklet seg til å bli et senter for industri, teknologi, kompetanse og innovasjon – banebrytende fremskritt innen autonomi og havvindteknologi. Omtrent 40–50 prosent av norsk verdiskaping innenfor elektronikkindustrien kommer fra denne kommunens næringsklynge og samspillet med akademia og utdanning av nye sjøfolk er sterkt.

Kåringen av årets maritime kommune skjer i samarbeid mellom Maritimt Forum og Kystens Næringsliv. Øvrige samarbeidspartnere er Norges Rederiforbund, Kystrederiene, DNV, Maritime Bergen, Gard, Kongsberggruppen og DNB.

De fire kandidatene til prisen ble nominert på bakgrunn av verdiskapingsanalyse fra Ny analyse. I Horten omsatte den teknologidrevne maritime klyngen for 2,9 milliarder kroner og sysselsatte 853 årsverk. Det resulterte i et skattebidrag på 400 millioner kroner, ifølge Ringvirkningsanalysen 2023.

Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide overrakte prisen til vinnerkommunen under Arendalsuka-arrangementet Fullrigget for Fremtiden ombord på Christian Radich. 

Rederiforbundet gratulerer vinneren med seieren!