Her er årets maritime traineer

Tirsdag 7. mai var det kick-off for de maritime talentene som utgjør kull 17 av Norges Rederiforbunds Maritime Trainee-program.

gruppebilde av maritime trainee kull 17

Traineer, mentorer og kontaktpersoner i programmets kull 17 samlet.

Fra august og 18 måneder fremover skal de nøye utvalgte kandidatene gjennom et akademisk program hvor de blir godt kjent med ulike deler av den maritime næringen. Samtidig skal de jobbe heltid i et ledende maritimt selskap.

– Det er et kjempebra program for å profilere bransjen og for at de unge skal få et bredt syn på bransjen fra dag én. Det er for å gi et ekstra tilbud til unge som er attraktivt, samtidig som vi håper at det gir noe tilbake til selskapet. Vi har flere som har vært med i programmet som fremdeles jobber i selskapet.

Det sier Christian Fjell, som er bærekraftsdirektør i Altera Infrastructure. Han er også mentor for Øystein Måge Skorpen, som er årets trainee fra selskapet.

Øystein er 25 år gammel, kommer fra Stord, og er snart ferdig med sin mastergrad i marin teknikk på NTNU. Første gang han hørte om programmet var gjennom en bedriftspresentasjon på skolen. Han synes det er særlig spennende at traineene har så forskjellige bakgrunner: 

– Førsteinntrykket av gjengen er bra. Veldig kult at vi har forskjellige bakgrunner. Noen har lignende bakgrunn som meg, mens andre kommer fra økonomi og jus. Det er spennende!

portrett av øystein måge skorpen

  Øystein Måge Skorpen skal jobbe i Altera Infrastructure.  

Har vokst opp med utsikt til DOF-skipene

– Det virker som en bra gjeng, som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med!

Det sier 26 år gamle Alexandra Thorsen, som skal begynne som trainee hos DOF. Hun har mastergrad i industriell økonomi, og forteller at hun alltid har hatt lyst til å jobbe med shipping.

– Jeg har vokst opp med utsikt utover Bergen og har sett supplyskipene komme forbi med DOF-logo på, det har gjort at jeg alltid har hatt interesse for bransjen og selskapet, sier hun.

Alexandra står ved siden av Andre Storebø og Eirin Sælen fra DOF. De forteller at selskapet har vært med på Maritime Trainee-programmet i flere år, og at det er meget verdifullt.

– Vi ønsker å tiltrekke oss dyktige folk til selskapet. Vi har sett gjennom flere år at vi har fått det gjennom dette programmet, så derfor ønsker vi å fortsette med det, sier Eirin Sælen.

gruppebilde Trainee Alexandra Thorsen (i midten) med Andre Storebø og Eirin Sælen fra DOF.

Trainee Alexandra Thorsen (i midten) med Andre Storebø og Eirin Sælen fra DOF.

– Noe jeg ser frem til hvert år

Maritime Trainee-programmet ble startet opp i 2005, og årets traineer er det syttende kullet Norges Rederiforbund tar imot.

– Å ta imot et nytt kull er veldig hyggelig, og noe jeg ser frem til hvert år. Det er en meget dyktig gjeng med traineer i år, som jeg føler meg trygg på at kommer til å utvikle seg godt i månedene fremover, sier Karin Gjerløw Høidahl, leder for kompetanse, rekruttering og utdanning i Norges Rederiforbund.

Programmet, som eies av Norges Rederiforbund og driftes i samarbeid Menon Economics, er et management trainee-program for nyutdannede masterkandidater med utdanning innen økonomi, teknologi, IT eller juss.

Programmet består av fem akademiske samlinger som foregår i Norge, Singapore og London. Hovedmålet med samlingene er å få kunnskap og innsikt i alle deler av den maritime næringen, og på tvers av havnæringene.

Kandidater som blir tatt opp til programmet, jobber samtidig daglig for et ledende maritimt selskap, og får tildelt en mentor med erfaring fra bransjen.

– Kombinasjonen av praktisk erfaring fra selskapene og kompetansehevingen fra de akademiske samlingene, gjør at kandidatene får en solid start på sin yrkeskarriere. Samtidig får selskapene og den maritime næringen muligheten til å sikre seg de beste folkene. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Maren N. Basso, prosjektleder for programmet fra Menon Economics.