Disse fire kan bli «Årets maritime kommune»

Med utgangspunkt i en fersk ringvirkningsanalyse fra Ny Analyse, bestilt av Maritimt Forum og Norges Rederiforbund skal årets maritime kommune kåres under Arendalsuka.

an overview photo of Nordnes in Bergen

Kåringen gjennomføres i regi av Maritimt Forum og bransjeavisen Kystens Næringsliv. 

– Ideen til kåringen oppsto vel i fjor høst da debatten om skattlegging av og rammevilkår for næringslivet blusset opp for fullt. Vi er bekymret for det samlede skattetrykket, og endringene har skapt stor misnøye langs kysten. Ved hjelp av denne kåringen ønsker vi å få fram hvor viktig maritim næring er for arbeidsplasser, inntekter og bosetting, samt for fremtidens grønne næringsliv, har Ivar Engan, daglig leder i Maritimt Forum tidligere uttalt til Kystens Næringsliv.

De viktigste kriteriene som ligger til grunn for kåringen er bredden og styrken iden lokale maritime næringen, fra teknologi, til industri og rederi. 

Under webinaret Kystpulsen onsdag ble de fire kandidatene til årets maritime kommune avslørt:

  • Bergen
  • Horten
  • Ulstein
  • Haugesund

Les mer om ringvirkningene maritim næring skaper i disse kommunene, og se opptak av hele webinaret hos Kystens Næringsliv. 

Gjennom sommeren kan publikum bidra ved å stemme på kandidatene på kystens.no, avisen vil også presentere kommunene i en artikkelserie.

Publikumsstemmene vil legges sammen med vurdering fra en fagjury.

Årest maritime kommune deles ut under den maritime mottagelsen Fullrigget for fremtiden under Arendalsuka tirsdag 15. august.